Fırın Helva Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tahin helvası
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 dolu yemek kaşığı pekmez(ben harnup kullandım)
Fırın Helva Tarifi Yapılışı
- 500 gram tahin helvası ,1, 5 yemek kaşığı tereyağı ,1 su bardağı süt ,yarım limonun suyu(1 yemek kaşığı kadar) tercihen 1 dolu yemek kaşığı pekmez ben harnup kullandım(ekstra koydum, koymak istemeyenler koymayabilir. )
- Hepsini çekip, fırın kaplarına eşit dağıttım,.
- Önceden fırını 180 derecede ısıtıp 6-7 dakika alt üst pişirdim.
- Sonra sadece üst kısmını açıp kızarana kadar pişirdim.
- Çıkar çıkmaz ceviz ilave ettim. ☺️u
- Üzerine 1 top dondurma ne yakışır 😍 portakal kabuğu rendesi ekleniyor bazı yerlerde, aroma sevenler öyle deneyebilir mesela ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder