23 Mayıs 2021 Pazar

Fırında Makarna Tarifi

 

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Fırın makarna (yoksa kelebek makarna da güzel oluyor ben genelde kelebek makarna kullanıyorum)
  • Tuz
  • Sıvı yağ

İç malzemesi (isteğe bağlı);

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Beşamel sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Üzeri için (makarnaların üzerini kapatacak kadar);

  • Kaşar

    Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnayı haşlamak için tencereye bir miktar şu koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca makarnayı ekleyip üzerine tuz ve biraz sıvı yağ ekleyin.
  • İç harcı için;Maydanozları ince doğrayıp beyaz peynir ile bir kapta karıştırın.
  • Beşamel sos için; Küçük bir tencereye tereyağını alıp ocakta eritin üzerine unu ekleyip karıştırın.
  • Un kavrulunca 1 bardak sütü ekleyin eğer koyu ise yarım bardak daha süt ekleyin. (çok koyu bir kıvam olmayacak biraz akışkan olacak ki makarnaların üzerine kolay dökülsün. )
  • Sütü ekleyince karabiber ve tuz ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  • Makarna haşlanınca ocaktan alın.
  • Fırın tepsisini (yuvarlak borcam almıyor ondan biraz daha büyük ve kenarı yüksek olan bir tepsi seçmeniz iyi olur) biraz sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
  • Makarnanın yarısını tepsiye dokun ve eşit miktarda yayın.
  • Üstüne peynirli harçtan dokun ve onu da eşit şekilde dağıtın.
  • Kalan makarnayı da üzerlerine dağıtın ve ardından beşamel sosu da döküp yayın.
  • Bu şekilde fırına verin. (benim fırınım geç pişiriyor o yüzden 200 derece ayarladım ama sizler 180 derecede de bırakabilirsiniz).
  • 15 dk kadar fırında kalacak o sırada kaşar rendeleyin ve makarna tepsisini çıkartınca üzerine ekleyin.
  • Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alabilirsiniz. (kaşarların erimesi için 5 dk fansız sonra kızarması için fanlı ayarda pişirdim).
  • Sıcakken keserseniz makarnalar biraz dağılır düzgün bir şekil çıkmaz ancak biraz soğur ılık vaziyette olursa daha düzgün bir şekil olur.
  • Yapacaklara kolaylıklar dilerim.
    Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder