Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Fırın makarna (yoksa kelebek makarna da güzel oluyor ben genelde kelebek makarna kullanıyorum)
- Tuz
- Sıvı yağ
İç malzemesi (isteğe bağlı);
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Beşamel sos;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
Üzeri için (makarnaların üzerini kapatacak kadar);
- Kaşar
Fırında Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarnayı haşlamak için tencereye bir miktar şu koyun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca makarnayı ekleyip üzerine tuz ve biraz sıvı yağ ekleyin.
- İç harcı için;Maydanozları ince doğrayıp beyaz peynir ile bir kapta karıştırın.
- Beşamel sos için; Küçük bir tencereye tereyağını alıp ocakta eritin üzerine unu ekleyip karıştırın.
- Un kavrulunca 1 bardak sütü ekleyin eğer koyu ise yarım bardak daha süt ekleyin. (çok koyu bir kıvam olmayacak biraz akışkan olacak ki makarnaların üzerine kolay dökülsün. )
- Sütü ekleyince karabiber ve tuz ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Makarna haşlanınca ocaktan alın.
- Fırın tepsisini (yuvarlak borcam almıyor ondan biraz daha büyük ve kenarı yüksek olan bir tepsi seçmeniz iyi olur) biraz sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
- Makarnanın yarısını tepsiye dokun ve eşit miktarda yayın.
- Üstüne peynirli harçtan dokun ve onu da eşit şekilde dağıtın.
- Kalan makarnayı da üzerlerine dağıtın ve ardından beşamel sosu da döküp yayın.
- Bu şekilde fırına verin. (benim fırınım geç pişiriyor o yüzden 200 derece ayarladım ama sizler 180 derecede de bırakabilirsiniz).
- 15 dk kadar fırında kalacak o sırada kaşar rendeleyin ve makarna tepsisini çıkartınca üzerine ekleyin.
- Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alabilirsiniz. (kaşarların erimesi için 5 dk fansız sonra kızarması için fanlı ayarda pişirdim).
- Sıcakken keserseniz makarnalar biraz dağılır düzgün bir şekil çıkmaz ancak biraz soğur ılık vaziyette olursa daha düzgün bir şekil olur.
- Yapacaklara kolaylıklar dilerim.
Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder