13 Mayıs 2021 Perşembe

Geleneksel Cevizli Bayram Kömbesi Tarifi

 

Geleneksel Cevizli Bayram Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi(isteğe bağlı)
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz

Dışı için:

  • 1 kase susam
  • Kömbe kalıbı

    Geleneksel Cevizli Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un hariç diğer tüm malzemeler karıştırılır.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan parçalar koparıp susama batırıp kalıpta şekil verilir, ardından tepsiye dizilir.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  • Tamamen soğuduğunda cam kavanoza doldurulur ve kapağı sıkıca kapatılır.
  • Ne zaman kapağı açsanız, ilk yaptığınız andaki gibi mis kokular saracak mutfağınızı.

    Ben bir kısmının içine hurma koyarak yaptım. Yapmak isterseniz ezilmiş hurmadan 1 tatlı kaşığı koyarak yapabilirsiniz, tadı harika oluyor.

    Bu kurabiyeler oldukça da bereketli. Umarım dener, beğenirsiniz.

    Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder