Geleneksel Cevizli Bayram Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi(isteğe bağlı)
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 kg un
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Dışı için:
- 1 kase susam
- Kömbe kalıbı
Geleneksel Cevizli Bayram Kömbesi Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un hariç diğer tüm malzemeler karıştırılır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parçalar koparıp susama batırıp kalıpta şekil verilir, ardından tepsiye dizilir.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
- Tamamen soğuduğunda cam kavanoza doldurulur ve kapağı sıkıca kapatılır.
Ne zaman kapağı açsanız, ilk yaptığınız andaki gibi mis kokular saracak mutfağınızı.
Ben bir kısmının içine hurma koyarak yaptım. Yapmak isterseniz ezilmiş hurmadan 1 tatlı kaşığı koyarak yapabilirsiniz, tadı harika oluyor.
Bu kurabiyeler oldukça da bereketli. Umarım dener, beğenirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder