Malzemeler
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boyutta kereviz
- 1 tutam kereviz yaprağı
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 5 adet sarımsak
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- İlk olarak sarımsak ve havucu doğrayalım. Kerevizi doğrayalım ve su dolu bir kaba koyalım kararmaması için. Soğanı piyazlık olacak şeklide doğrayalım.
- Portakal suyunu sıkalım tam iki bardak olmalı ve tatlı portakalı olmalı (Portakalınız ekşi ise 3 yemek kaşığı şeker atabilirsiniz)
- zeytinyağını tavaya alalım ısınınca soğanları atıp soteleyelim. Havuçları da atalım ve ağzını kapatıp 5 dk pişirelim. Sarımsağı ekleyelim kavuralım. Şimdi kereviz de ekleyelim karıştıralım.
- Tuz karabiber bezelye kereviz yaprağını ekleyip portakal suyunu ve suyu ekleyip pişmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dakika pişiyor. Mutlu kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder