13 Mayıs 2021 Perşembe

Enfes Zerdeçallı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boyutta kereviz
  • 1 tutam kereviz yaprağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 5 adet sarımsak
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

  • İlk olarak sarımsak ve havucu doğrayalım. Kerevizi doğrayalım ve su dolu bir kaba koyalım kararmaması için. Soğanı piyazlık olacak şeklide doğrayalım.
  • Portakal suyunu sıkalım tam iki bardak olmalı ve tatlı portakalı olmalı (Portakalınız ekşi ise 3 yemek kaşığı şeker atabilirsiniz)
  • zeytinyağını tavaya alalım ısınınca soğanları atıp soteleyelim. Havuçları da atalım ve ağzını kapatıp 5 dk pişirelim. Sarımsağı ekleyelim kavuralım. Şimdi kereviz de ekleyelim karıştıralım.
  • Tuz karabiber bezelye kereviz yaprağını ekleyip portakal suyunu ve suyu ekleyip pişmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dakika pişiyor. Mutlu kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder