27 Mayıs 2021 Perşembe

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

 

İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı taze kaşar
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağından biraz fazla soğuk süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz

    İnanılmaz Lezzet Beşamel Soslu Kıymalı Ve Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bezelye ve patatesleri haşlayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ve minik minik doğradığınız sarımsakları birlikte solana dek soteleyin.
  • Küp doğradığınız biberleri ekleyin ve 5 dk kadar soteleyin.
  • Kıymayı ekleyin ve rengi kahverengileşinceye kadar pişirin.
  • Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve havuçlar solana dek pişirin.
  • Salçayı ekleyin ve 2 dk kavurun.
  • Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri, baharatları, tuzu ilave edin ve 3 dk. Kavurun.
  • Defne yapraklarını tencereye atın ve 3 dk daha kavurun.
  • 27 cm lik kare fırın kabına (ben borcam kullandım) haşladığınız patatesleri küp doğrayıp tabanına serin.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Patateslerin üzerine kıymalı harcı serin. Üzerine kaşıkla derin çizikler atın.
  • Kıymalı harcın üzerine haşladığınız bezelyeleri serin.
  • Beşamel sos yapımı için: Küçük bir tencereye tereyağını alın.
  • Yağ eriyince unu ilave edin ve sarı renk alana dek kavurun.
  • Yavaş yavaş et suyunu ilave ederek sürekli karıştırın. Biraz tuz ekleyin.
  • Soğuk sütü yine yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüzleşinceye ve koyu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Beşamel sosunuz hazır.
  • Beşamel sosu hazırladığınız kıymalı yemeğin üzerine eşit şekilde dökün.
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin.
  • 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana dek pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder