Malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 200 gram ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 6 -7 damla limon suyu
Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu bir kaba alıp kaynayana kadar pişiriyoruz 6 -7 damla limon suyu katıyoruz.
- Biraz daha kaynattıktan sonra kıvamı geldiyse altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Kadayıfları bir kaba alıp sıvı yağ döküyoruz ve harmanlıyoruz.
- Daha sonra elimiz kadar bir parça koparıp düzeltiyoruz ve en ucuna ceviz içi koyup yanlardanda toplayarak sarmaya başlıyoruz en son toparlanması için elimizle hafifçe sıkıp fırın tepsisine koyuyoruz.
- Sırasıyla bütün kadayıfları aynı şekilde sarıyoruz.
- Fırına sürmeden üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını döküyoruz eşit şekilde ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altlı üstlü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız tatlıya ılımış olan şerbeti eşit şekilde döküyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak 2- 3 saat dinlenen kadayıflar servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder