27 Mayıs 2021 Perşembe

Yapması Kolay Tadı Olay Kadayıf Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 6 -7 damla limon suyu

Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu bir kaba alıp kaynayana kadar pişiriyoruz 6 -7 damla limon suyu katıyoruz.
  2. Biraz daha kaynattıktan sonra kıvamı geldiyse altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Kadayıfları bir kaba alıp sıvı yağ döküyoruz ve harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra elimiz kadar bir parça koparıp düzeltiyoruz ve en ucuna ceviz içi koyup yanlardanda toplayarak sarmaya başlıyoruz en son toparlanması için elimizle hafifçe sıkıp fırın tepsisine koyuyoruz.
  4. Sırasıyla bütün kadayıfları aynı şekilde sarıyoruz.
  5. Fırına sürmeden üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını döküyoruz eşit şekilde ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altlı üstlü kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardığımız tatlıya ılımış olan şerbeti eşit şekilde döküyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak 2- 3 saat dinlenen kadayıflar servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder