Ispanaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 tutam ıspanak
- Yarım su bardağı ılık su
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 1 kg un
İçi İçin
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri İçin
- 1 yumurta (İsterseniz sade sarısınıda kullanabilirsiniz)
- Çörek otu
Ispanaklı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Poğaçanın böylesini hiç görmediniz bence görüntüsüyle tadıyla dillere destan bir poğaça bence 😊yumuşacık sıcacık poğaçaya kimse hayır diyemez hem sabah kahvaltıda hem misafirlerinize sunabileceğiniz yumuşacık poğaçaya ne dersiniz.
- Ispanaklar yıkanıp yarım su bardağı ılık su ile robottan geçirilir. Küçük bir tencerede süt ve margarin eli yakmayacak şekilde ısıtılıp derin bir kaba alınır.
- Üzerine un hariç robottan çekilen ıspanakta dahil olmak üzere bütün malzemeler eklenerek çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Elimize 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alıp hamur toparlanır. Üzeri kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra elimizi tekrar sıvı yağ ile yağlayarak hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılarak elle yuvarlak olacak şekilde açılıp içerisine beyaz peynir konulup istenilen şekil verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Bir 10 15 dakika üzeri kapalı şekilde tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sürülüp çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder