Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram kadar dana kuşbaşı
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kırmızı pulbiber
Tam Kıvamında Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kuru fasulyeyi düdüklü tencerede bir 10 dakika kadar haşlayalım. Önceden ıslatılmamış olduğu için bu işlemi yapıyoruz hemde gazi gidiyor. Sonrasında ocaktan alıp süzelim.
- Daha sonra dana kuşbaşı düdüklü tencereye alınır iyice mühürlenir üzerine sıvı yağ ve soğanı eklenir kavrulur salçası da eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine kuru fasulyesi de eklenir karıştırılır ve üzerine geçecek kadar su ilave edilir tuz ve pulbiberde eklendikten sonra kapağı kapatılır.
- Yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir (Pişirme süresi kuru fasulyenin cinsine göre değişebilir) ve servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder