Ispanaklı Tane Börek (Çok Pratik Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 250-300 gram ıspanak
- 200 gram böreklik lor
- Birkaç dal taze soğan yada 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı
- Susam vs
Ispanaklı Tane Börek (Çok Pratik Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ayıklanıp yıkanmış iyice süzülmüş olan ıspanağımızı incecik doğrayalım genişçe bir kaba alalım.
- Üzerine lor baharat soğan ekleyip karıştıralım ve yufkaları resimlerde detaylandırdığım şekilde tezgaha alalım her bir yufka için 3 yemek kaşığı tereyağını üzerine gezdirelim.
- Fırça yardımıyla her yerini yağlayalım iç harcını yeteri miktarda koyalım ve rulo şeklinde saralım bitiş yerini suyla ıslatalım ki yapışsın rulomuzu dilediğimiz ebatlarda dilimleyelim ve fırın tepsisine alalım.
- Bütün yufkalar bitince yumurta sarısı yağ karışımını böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyetle 😊şifa olsun 🤲🌹🌷
Not: Markadan değişebiliyor pişirme süresi ve derecesini kendi fırınlarınıza göre uygulayın lütfen.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder