19 Mayıs 2021 Çarşamba

Ispanaklı Tane Börek (Çok Pratik Çıtır Çıtır) Tarifi

 

Ispanaklı Tane Börek (Çok Pratik Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 250-300 gram ıspanak
  • 200 gram böreklik lor
  • Birkaç dal taze soğan yada 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı
  • Susam vs  

    Ispanaklı Tane Börek (Çok Pratik Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ayıklanıp yıkanmış iyice süzülmüş olan ıspanağımızı incecik doğrayalım genişçe bir kaba alalım.
  • Üzerine lor baharat soğan ekleyip karıştıralım ve yufkaları resimlerde detaylandırdığım şekilde tezgaha alalım her bir yufka için 3 yemek kaşığı tereyağını üzerine gezdirelim.
  • Fırça yardımıyla her yerini yağlayalım iç harcını yeteri miktarda koyalım ve rulo şeklinde saralım bitiş yerini suyla ıslatalım ki yapışsın rulomuzu dilediğimiz ebatlarda dilimleyelim ve fırın tepsisine alalım.
  • Bütün yufkalar bitince yumurta sarısı yağ karışımını böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyetle 😊şifa olsun 🤲🌹🌷
  • Not: Markadan değişebiliyor pişirme süresi ve derecesini kendi fırınlarınıza göre uygulayın lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder