25 Mayıs 2021 Salı

İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi

 

İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket istiridye mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, tuz
  • 1 fiske kekik, karabiber
  • 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi

    İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi Yapılışı

  • Mantarların kök kısmındaki sert yerleri alalım. İstiridye mantarı i suya tutalım. Yıkayalım. Uzun uzun kıyalım. Sebzeleri biberleri ve soğanı jülyen şeklinde doğrayalım. Sarımsakları ikiye bölelim.
  • Tavaya mantarları ve 2yemek kaşığı zeytinyağ ı alarak 5dakika kavuralım.
  • Sonra doğradığımız biberleri, soğanı sarımsağı ekleyelim.
  • Tereyağını ve baharatlarını da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Tuzunu atalım.
  • Yemeğimiz pişince üzerine kaşar rendesini serpelim. Hafif kaşar lar eriyince ocaktan alalım. Zaten yemeğin sıcağı ile eriyecektir.
  • Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Et ve tavuk yemekleri ile beraber çok yakışan bir tarif. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun 👌 🍄 🌶️ 🍄.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder