İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket istiridye mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ, tuz
- 1 fiske kekik, karabiber
- 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi
İstiridye Mantarı Sote (Kaşar Peynirli) Tarifi Yapılışı
- Mantarların kök kısmındaki sert yerleri alalım. İstiridye mantarı i suya tutalım. Yıkayalım. Uzun uzun kıyalım. Sebzeleri biberleri ve soğanı jülyen şeklinde doğrayalım. Sarımsakları ikiye bölelim.
- Tavaya mantarları ve 2yemek kaşığı zeytinyağ ı alarak 5dakika kavuralım.
- Sonra doğradığımız biberleri, soğanı sarımsağı ekleyelim.
- Tereyağını ve baharatlarını da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Tuzunu atalım.
- Yemeğimiz pişince üzerine kaşar rendesini serpelim. Hafif kaşar lar eriyince ocaktan alalım. Zaten yemeğin sıcağı ile eriyecektir.
- Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Et ve tavuk yemekleri ile beraber çok yakışan bir tarif. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun 👌 🍄 🌶️ 🍄.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder