Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 6 kayısı
- 3 su bardağı süt
- 15 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 paket vanilya
- 1.5 çay bardağı toz fındık
- 60 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı krema
Üzeri için
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Kayısılı Sürpriz Tatlı Nasıl Yapılır?
Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
- Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
- Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
- Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
- Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Portakalla hazırlanan sürpriz tatllı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder