25 Mayıs 2021 Salı

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi

 

Kayısılı Sürpriz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 6 kayısı
  • 3 su bardağı süt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz fındık
  • 60 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Kayısılı Sürpriz Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  • Süt, şeker, un, tereyağı ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp içine hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirip çikolata eriyinceye kadar bekletin.
  • Toz fındığı bir kasede eritilmiş çikolata ve krema ile karıştırın. 15 dakika bekletin.
  • Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alıp kayısıların arasına yerleştirip kapatın.
  • Elinizi su ile hafifçe ıslatın ve katılaşmış olan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avucunuzda düzleştirip içine birer kayısı yerleştirin ve kapatın. Dövülmüş fındığa bulayın ve en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Portakalla hazırlanan sürpriz tatllı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder