Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru(instant) maya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 50 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
- Un ve margarin hariç malzemeleri kabımızın içerisine sırasıyla katıp güzelce karıştıralım.
- Sütümüzün ılık olması önemli. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
- Sonra 50 gram margarini hamura güzelce yedirerek yoğuralım. Streçle üzerini kapatıp 2 saat kadar mayalandıralım.
- Hamurunuzu mayalarken eğer vaktiniz kısıtlıysa daha önceden 50°c de çalıştırdığınız fırınınızı kapatarak onun sıcaklığında da mayalanmaya bırakabilirsiniz. Böylece 45 dakika da hamurunuzun mayası gelecektir.
- Mayalanan hamuru 12 bezeye bölelim. Bezelere bölerken biraz sıvı yağ kullanabilirsiniz. Bezeleri elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp sürelim. Tepsi mayası için en az 2 saat mayalandıralım ki güzelce bezeleriniz kabarsın.
- Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında 25 dakika arası pişirin. Servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder