19 Mayıs 2021 Çarşamba

Kabardıkça Kabaran Pamuk Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru(instant) maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
  • 50 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

    Yapılışı

  • Un ve margarin hariç malzemeleri kabımızın içerisine sırasıyla katıp güzelce karıştıralım.
  • Sütümüzün ılık olması önemli. Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
  • Sonra 50 gram margarini hamura güzelce yedirerek yoğuralım. Streçle üzerini kapatıp 2 saat kadar mayalandıralım.
  • Hamurunuzu mayalarken eğer vaktiniz kısıtlıysa daha önceden 50°c de çalıştırdığınız fırınınızı kapatarak onun sıcaklığında da mayalanmaya bırakabilirsiniz. Böylece 45 dakika da hamurunuzun mayası gelecektir.
  • Mayalanan hamuru 12 bezeye bölelim. Bezelere bölerken biraz sıvı yağ kullanabilirsiniz. Bezeleri elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp sürelim. Tepsi mayası için en az 2 saat mayalandıralım ki güzelce bezeleriniz kabarsın.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpelim ve 180 derece fırında 25 dakika arası pişirin. Servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder