Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 kilo kapya biberi
- Yarım kilo çarliston biberi (Olmasada olur ben kullandım)
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
- 500 ml üzüm sirkesi (2 su bardağı)
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak
- 1 küçük demet maydanoz
Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Kapya ve çarliston biberini ilk 2’ye bölüp, çekirdeklerini temizleyelim.
- Daha sonra 4’e bölüp, böldüklerimi de çok küçük olmayacak şekilde parçalar keselim.
- Sarımsakları, maydanozu hazırlayıp kenara koyalım.
- Derin bir tencereye yağı koyup kızdırıp, kısık ateşe çekelim. Ardından sirkeyi koyup, ateşi tekrar açalım.
- Daha sonra tuzunu koyup, biberlerimizi ekleyelim.
- Ara ara karıştırıp, kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika biberlerimiz çok yumuşamadan kaynatalım. Kaynayınca, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.
- Kaynamaya devam ederken, kavanozlara dolduralım yağ oranı üste kadar çıkmalı az ise sıvı yağ ekleyelim sonra sıkıca kapaklarını kapatıp ters şekilde soğumasını bekleyelim. 1 gece beklemesi yeter💪🏻
- Daha sonra buzdolabında ya da soğuk kilerinizde bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder