19 Mayıs 2021 Çarşamba

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi

 

Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 kilo kapya biberi
  • Yarım kilo çarliston biberi (Olmasada olur ben kullandım)
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 500 ml üzüm sirkesi (2 su bardağı)
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 küçük demet maydanoz

    Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Kapya ve çarliston biberini ilk 2’ye bölüp, çekirdeklerini temizleyelim.
  • Daha sonra 4’e bölüp, böldüklerimi de çok küçük olmayacak şekilde parçalar keselim.
  • Sarımsakları, maydanozu hazırlayıp kenara koyalım.
  • Derin bir tencereye yağı koyup kızdırıp, kısık ateşe çekelim. Ardından sirkeyi koyup, ateşi tekrar açalım.
  • Daha sonra tuzunu koyup, biberlerimizi ekleyelim.
  • Ara ara karıştırıp, kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika biberlerimiz çok yumuşamadan kaynatalım. Kaynayınca, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.
  • Kaynamaya devam ederken, kavanozlara dolduralım yağ oranı üste kadar çıkmalı az ise sıvı yağ ekleyelim sonra sıkıca kapaklarını kapatıp ters şekilde soğumasını bekleyelim. 1 gece beklemesi yeter💪🏻
  • Daha sonra buzdolabında ya da soğuk kilerinizde bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder