13 Mayıs 2021 Perşembe

Kadayıflı Fıstıklı Burma Tatlı Tarifi

 

Kadayıflı Fıstıklı Burma Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı fıstık içi
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su (250ml) bardak
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Kadayıflı Fıstıklı Burma Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.
  • Tereyağını eritip ince bir süzgeçten geçirin içine sıvı yağı dökün.
  • Tereyağın beyaz kısımlarını kullanmayın.
  • Yufkalarınızın üzerlerini bezle örtün kurumasınlar.
  • Tek tek her yufkaya bir buçuk yemek kaşığı yağ sürün bir buçuk yemek kaşığı fıstık içi.
  • Bir tatlı kaşığı hindistan cevizi serpip ince bir oklava ile rulo yapıp sağ ve sol taraftan elinizle ortaya büzüştürün sonra tepsiye dizin.
  • Bütün yufkaları aynı yapınca üzerine kalan yağdan gezdirip 180 derece ısınmış fırının alttan ikinci rafında üzeri kızarana kadar pişirin alt üst ayarda pişecek.
  • Fırından çıkınca hemen ışık şerbeti üzerine dökün şerbeti çekince üzerini fıstık ile süsleyip kesin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder