Kadayıflı Fıstıklı Burma Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane hazır baklava yufkası
- 1 su bardağı fıstık içi
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 3 su bardağı su (250ml) bardak
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Kadayıflı Fıstıklı Burma Tatlı Tarifi Yapılışı
- Şerbet için bütün malzemeleri karıştırıp 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.
- Tereyağını eritip ince bir süzgeçten geçirin içine sıvı yağı dökün.
- Tereyağın beyaz kısımlarını kullanmayın.
- Yufkalarınızın üzerlerini bezle örtün kurumasınlar.
- Tek tek her yufkaya bir buçuk yemek kaşığı yağ sürün bir buçuk yemek kaşığı fıstık içi.
- Bir tatlı kaşığı hindistan cevizi serpip ince bir oklava ile rulo yapıp sağ ve sol taraftan elinizle ortaya büzüştürün sonra tepsiye dizin.
- Bütün yufkaları aynı yapınca üzerine kalan yağdan gezdirip 180 derece ısınmış fırının alttan ikinci rafında üzeri kızarana kadar pişirin alt üst ayarda pişecek.
- Fırından çıkınca hemen ışık şerbeti üzerine dökün şerbeti çekince üzerini fıstık ile süsleyip kesin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder