Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
Şerbeti İçin;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Üzeri İçin;
- Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi
Yapılışı
- Şerbeti için; bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekli verin. Oval şekli vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval şeklini alacaktır.
- Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Eğer pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra başka bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
- Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
- Üzerlerine toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder