13 Mayıs 2021 Perşembe

Pastane Şekerparesi (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin;

  • Toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi

    Yapılışı

  • Şerbeti için; bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  • Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekli verin. Oval şekli vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval şeklini alacaktır.
  • Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Eğer pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra başka bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
  • Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
  • Üzerlerine toz Antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz veya Hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder