15 Mayıs 2021 Cumartesi

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi

 

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağ
  • 200 gram kaymak

İçi için

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

    Kaymaklı Şöbiyet Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyip altını kısalım iyice.
  • Kaynadığını görelim bu şekilde 15-20 dakika kaynatalım.
  • Tereyağını eritelim.
  • Üstündeki köpüğü ve dibine çöken ayranı kullanmayalım. Her yufkanın arasına tereyağından sürüp üst üste dizelim.
  • En üste tereyağ sürmeyelim. Dar yeri 5e geniş yeri 6’ya bölelim. Dövülmüş ceviz ve kaymak koyup üçgen şeklinde kapatalım.
  • Tepsiye dizelim.
  • Üzerine kalan tereyağını gezdirip 160 derecelik ısıtılmış fırında ağır ağır pişirelim.
  • Fırından aldığımız sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökelim.
  • Soğuyunca servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder