Kaymaklı Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 250 gram tereyağ
- 200 gram kaymak
İçi için
- Ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyip altını kısalım iyice.
- Kaynadığını görelim bu şekilde 15-20 dakika kaynatalım.
- Tereyağını eritelim.
- Üstündeki köpüğü ve dibine çöken ayranı kullanmayalım. Her yufkanın arasına tereyağından sürüp üst üste dizelim.
- En üste tereyağ sürmeyelim. Dar yeri 5e geniş yeri 6’ya bölelim. Dövülmüş ceviz ve kaymak koyup üçgen şeklinde kapatalım.
- Tepsiye dizelim.
- Üzerine kalan tereyağını gezdirip 160 derecelik ısıtılmış fırında ağır ağır pişirelim.
- Fırından aldığımız sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökelim.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder