Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 140 gram şeker
- 60 ml sıvı yağ
- 230 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç malzemesi
- 2 adet elma
- 100 gram ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 50 gram toz şeker
Üzerine
- 2 adet elma (Tercihen)
- Pudra şekeri
Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç malzemesini hazırlıyoruz.
- Elmaları kabuklarını soyup küp küp kesiyoruz.
- Tarçın ve toz şekeri ekleyip pişiriyoruz soğuduğunda cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz sonra sıvı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp eleyerek ekliyoruz ve spatula ile karıştırıyoruz.
- Kek kalıbını yağlı kağıtla kaplıyoruz ve harcın yarısını kalıba döküyoruz ardından elmalı harcı kalıba ekliyoruz ve kalan kek harcını da üstüne ekliyoruz.
- İsteğe bağlı olarak ince ince dilimlenmiş elmaları da üstüne ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece de fırında 50-55 dk pişiriyoruz. Not: ben 24 cm kek kalıbı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder