17 Mayıs 2021 Pazartesi

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3.5 su bardağı un

Arası için;

  • 1 kase dibekte dövülmüş haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yağ yumurta süt şeker tuz ve maya alınıp karıştırılır ve un eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Yoğurulan hamur unlanmış tezgâha alınır ve 6 yada 7 parçaya alınıp büyük servis tabağı kadar açılır ama yuvarlak değil uzunlamasına.
  • Açılan hamurların arasına yağ ile karıştırılan haşhaş bolca sürülerek üst üste dizilir.
  • Tüm bezeler dizildikten sonra elimizle üstüne bastırarak genişletilir.
  • Bir merdane yardımı ile biraz daha genişletilir.
  • Hazırlanan hamur geniş tarafından rulo yapılarak sarılır.
  • Yağlanmış kek kalıbına yuvarlak olarak yerleştirilir.
  • Üzerine bir örtü örtülerek mayalanmaya bırakılır.
  • 35 40 dk kadar mayalanan hamur önceden ısıtılmış 175 derece fansız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen çörek ters çevrilerek servis edilir. Tavsiye olarak ılık olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder