Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 3.5 su bardağı un
Arası için;
- 1 kase dibekte dövülmüş haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yağ yumurta süt şeker tuz ve maya alınıp karıştırılır ve un eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yoğurulan hamur unlanmış tezgâha alınır ve 6 yada 7 parçaya alınıp büyük servis tabağı kadar açılır ama yuvarlak değil uzunlamasına.
- Açılan hamurların arasına yağ ile karıştırılan haşhaş bolca sürülerek üst üste dizilir.
- Tüm bezeler dizildikten sonra elimizle üstüne bastırarak genişletilir.
- Bir merdane yardımı ile biraz daha genişletilir.
- Hazırlanan hamur geniş tarafından rulo yapılarak sarılır.
- Yağlanmış kek kalıbına yuvarlak olarak yerleştirilir.
- Üzerine bir örtü örtülerek mayalanmaya bırakılır.
- 35 40 dk kadar mayalanan hamur önceden ısıtılmış 175 derece fansız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen çörek ters çevrilerek servis edilir. Tavsiye olarak ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder