23 Mayıs 2021 Pazar

Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi

 

Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Kabak
  • 1 kırmızı biber
  • 5/6 tane mantar
  • 50 gram (Arzuya göre ) taugé
  • 50 gram sultani bezelye
  • 1 kırmızı soğan (Mini)
  • 100 gr lahana
  • 1 paksoi

Köfte İçin

  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Biber
  • Baharat
  • 1 ufak diş sarımsak

    Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri orta boy kesip sırasıyla en güç pişenler önce en yumuşak olanlar sonra eklenerek wok tavada da yüksek derecede ısıda 2/3 yemek kaşığı zeytinyağı ve susam yağı içinde hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
  • Ateşten almadan önce soya sosla tatlandırılabilirsiniz. Köfteler sadece kıyma ve tuz biber baharat ve sarımsak ile yoğrulduktan sonra istediğiniz şekli verip ayrı bir tavada tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağında kızartılır. Ketoda margarin kullanılmıyor.
  • Yanında mayonez veya yoğurtla servis edebilirsiniz, tercih yağlı olmalı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder