Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Kabak
- 1 kırmızı biber
- 5/6 tane mantar
- 50 gram (Arzuya göre ) taugé
- 50 gram sultani bezelye
- 1 kırmızı soğan (Mini)
- 100 gr lahana
- 1 paksoi
Köfte İçin
- 250 gram kıyma
- Tuz
- Biber
- Baharat
- 1 ufak diş sarımsak
Ketojenik Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri orta boy kesip sırasıyla en güç pişenler önce en yumuşak olanlar sonra eklenerek wok tavada da yüksek derecede ısıda 2/3 yemek kaşığı zeytinyağı ve susam yağı içinde hafif diri kalacak şekilde pişirilir.
- Ateşten almadan önce soya sosla tatlandırılabilirsiniz. Köfteler sadece kıyma ve tuz biber baharat ve sarımsak ile yoğrulduktan sonra istediğiniz şekli verip ayrı bir tavada tereyağ ve 1 kaşık zeytinyağında kızartılır. Ketoda margarin kullanılmıyor.
- Yanında mayonez veya yoğurtla servis edebilirsiniz, tercih yağlı olmalı. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder