Malzemeler
- 1,5 litre su
- 1 çay bardağı osmancık pirinç
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı safran(önceden gül suyunda bekletilecek)
- Yarım çay bardağı gül suyu (Orjinalinde var şart değil)
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
- Öncelikle pirinçler güzelce yıkanır. 1, 5 litre suyla haşlanır.
- Pirinçler haşlanınca toz şeker eklenir. Akşamdan gül suyunda beklettiğim safranın suyu tencereye süzülür.
- Zerdeçal ve kuş üzümleri eklenir. Tencere kaynamaya devam ederken soğuk suyla açtığımız nişastayı ilave ediyoruz.
- En son dolmalık fıstığı da ekleyerek tencereyi ocaktan alıp, sunum kaselerine paylaştırıyoruz. Soğuk servis edilir.
- Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Antep fıstığı ve hindistan cevizi çok yakışıyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder