23 Mayıs 2021 Pazar

Bu Tatlı Bağımlılık Yapar Zerde Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı osmancık pirinç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı safran(önceden gül suyunda bekletilecek)
  • Yarım çay bardağı gül suyu (Orjinalinde var şart değil)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

    Yapılışı

  • Öncelikle pirinçler güzelce yıkanır. 1, 5 litre suyla haşlanır.
  • Pirinçler haşlanınca toz şeker eklenir. Akşamdan gül suyunda beklettiğim safranın suyu tencereye süzülür.
  • Zerdeçal ve kuş üzümleri eklenir. Tencere kaynamaya devam ederken soğuk suyla açtığımız nişastayı ilave ediyoruz.
  • En son dolmalık fıstığı da ekleyerek tencereyi ocaktan alıp, sunum kaselerine paylaştırıyoruz. Soğuk servis edilir.
  • Süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Antep fıstığı ve hindistan cevizi çok yakışıyor. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder