14 Mayıs 2021 Cuma

Kıtır Poğaça Tarifi

 

Kıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 bardak un elenmiş
  • 2 yumurta birinin sarısı ayırılacak
  • 6 kaşık yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 kaşık sirke
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı (margarin de olabilir)
  • Ağız tadına göre peynir tuzsuzsa bir çay kaşığı tuz
  • 1-2 dal dereotu

İçi için

  • Rendelenmiş peynir

    Kıtır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ünün ortasına malzemeler eklenir.
  • Yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Yetmezse biraz daha un eklenebilir un fazla geldiyse yoğurt eklenir.
  • Yarım saat hamurun kendine gelmesi beklenir.
  • Dileyen hamura biraz dereotu ekleyebilir arzuya göre.
  • Cevizden büyük parçalar alınıp peynirle içlenerek kapatılır.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
  • 200 derecede 35 dakika yetiyor ama üzeri kızarınca çıkarılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder