Kıtır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 6 bardak un elenmiş
- 2 yumurta birinin sarısı ayırılacak
- 6 kaşık yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 kaşık sirke
- 1 bardak zeytinyağı
- 4 tepeleme yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı (margarin de olabilir)
- Ağız tadına göre peynir tuzsuzsa bir çay kaşığı tuz
- 1-2 dal dereotu
İçi için
- Rendelenmiş peynir
Kıtır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ünün ortasına malzemeler eklenir.
- Yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yetmezse biraz daha un eklenebilir un fazla geldiyse yoğurt eklenir.
- Yarım saat hamurun kendine gelmesi beklenir.
- Dileyen hamura biraz dereotu ekleyebilir arzuya göre.
- Cevizden büyük parçalar alınıp peynirle içlenerek kapatılır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
- 200 derecede 35 dakika yetiyor ama üzeri kızarınca çıkarılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder