14 Mayıs 2021 Cuma

Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi

 

Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram labne
  • 200 gram tam yağlı taze peynir
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı dolu dolu yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • Süslemek için çilek çikolata (arzu ettiğiniz taze meyvelerden de kullanabilirsiniz.)

    Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi Yapılışı

  • Cheesecake’i hazırlamadan önce fırını 160 derece alt üst ayarda açın ve ısınmaya bırakın.
  • Bir paket petibör bisküviyi rondodan geçirin 100 gram eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın.
  • Mini cupcake kalıplarına 1 dolu yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırın ve çay bardağı yardımıyla bastırın.
  • Hazırladığınız tabanı dolapta dinlenmeye bırakın.
  • Labneyi, tam yağlı taze peyniri ve kremayı iyice çırpın.
  • Ardından yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Nişastayı ve şekeri de ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpıyoruz ki yumurta kokmasın ve iyice homojen olsun.
  • Muffin kaplarına eşit miktarda dağıtıyoruz. Isınan fırınımıza küçük borcamda su koyuyoruz. Ve cheesecake’imizi fırına veriyoruz. Tamı tamına 35 dakikada hazır. Pişirken önce kabarıyor sonra sönüyor bu sizi korkutmasın.
  • Fırından aldığımız porsiyonluk mini cheesecake’lerimizi soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben toplamda 19 adet mini cheesecake yaptım. Çikolata ve çilek ile süsledim. En az 3 saat dolapta dinlenmesi gerekiyor ama benim tavsiyem bir gece dolapta dinlenmesi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder