Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram labne
- 200 gram tam yağlı taze peynir
- 200 gram krema
- 1 su bardağı dolu dolu yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
- 2 yumurta
- 1 paket petibör bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- Süslemek için çilek çikolata (arzu ettiğiniz taze meyvelerden de kullanabilirsiniz.)
Porsiyonluk Cheesecake (Mini Cheesecake) Tarifi Yapılışı
- Cheesecake’i hazırlamadan önce fırını 160 derece alt üst ayarda açın ve ısınmaya bırakın.
- Bir paket petibör bisküviyi rondodan geçirin 100 gram eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırın.
- Mini cupcake kalıplarına 1 dolu yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırın ve çay bardağı yardımıyla bastırın.
- Hazırladığınız tabanı dolapta dinlenmeye bırakın.
- Labneyi, tam yağlı taze peyniri ve kremayı iyice çırpın.
- Ardından yoğurdu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Nişastayı ve şekeri de ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpıyoruz ki yumurta kokmasın ve iyice homojen olsun.
- Muffin kaplarına eşit miktarda dağıtıyoruz. Isınan fırınımıza küçük borcamda su koyuyoruz. Ve cheesecake’imizi fırına veriyoruz. Tamı tamına 35 dakikada hazır. Pişirken önce kabarıyor sonra sönüyor bu sizi korkutmasın.
- Fırından aldığımız porsiyonluk mini cheesecake’lerimizi soğuttuktan sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben toplamda 19 adet mini cheesecake yaptım. Çikolata ve çilek ile süsledim. En az 3 saat dolapta dinlenmesi gerekiyor ama benim tavsiyem bir gece dolapta dinlenmesi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder