23 Mayıs 2021 Pazar

Kumlu Kup Tatlısı Tarifi

 

Kumlu Kup Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı un
  • 125 gram tereyağ
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Araları Ve Üzeri İçin

  • 2 paket kakaolu bisküvi

    Kumlu Kup Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını tencerede eritelim. Unu ekleyip birkaç dakika kavuralım. Bir yandan çırparak sütü yavaşça ekleyelim. Toz şekeri de ekleyip kaynayana dek karıştıralım.
  • Kaynadığında vanilyayı ekleyip karıştıralım. Pişen muhallebimizin altını kapatıp kuplara az az pay edelim.
  • Sonrasında birer bisküvi koyalım tekrar muhallebi tekrar bisküvi tekrar muhallebi şeklinde iki sıra bisküvi koyalım her bir kupa son kat muhallebi olacak.
  • Kalan bisküvileri rondodan geçirip en üstte pay edelim. Çok hafif tam yaza uygun bir tatlı 😋 deneyenlere şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder