Kumlu Kup Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı un
- 125 gram tereyağ
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Araları Ve Üzeri İçin
- 2 paket kakaolu bisküvi
Kumlu Kup Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağını tencerede eritelim. Unu ekleyip birkaç dakika kavuralım. Bir yandan çırparak sütü yavaşça ekleyelim. Toz şekeri de ekleyip kaynayana dek karıştıralım.
- Kaynadığında vanilyayı ekleyip karıştıralım. Pişen muhallebimizin altını kapatıp kuplara az az pay edelim.
- Sonrasında birer bisküvi koyalım tekrar muhallebi tekrar bisküvi tekrar muhallebi şeklinde iki sıra bisküvi koyalım her bir kupa son kat muhallebi olacak.
- Kalan bisküvileri rondodan geçirip en üstte pay edelim. Çok hafif tam yaza uygun bir tatlı 😋 deneyenlere şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder