23 Mayıs 2021 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • 5 su bardağı un (200 ml)

İç Harcı İçin

  • 750 gram dana kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 4 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • İsot
  • Kırmızı toz biber

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Su, maya ve tuzu uygun bir kasede karıştırıyoruz.
  • Maya eriyince unu ekleyip 5-6 dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç harcı için tüm malzemeleri robotta çekip kıymayla karıştırıyoruz.
  • Baharatları ekleyip buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz.
  • Oklava veya merdane yardımıyla uzun bir şekilde büyütüp iç harcını koyuyoruz.
  • Kenarlardan içe doğru kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
  • 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağı sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn💖💖💖.
  • Bir Püf Nokta: Çıtır çıtır bir sonuç almak istiyorsanız hamurları ince açmanızda fayda var. 💖🤩.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder