Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 2 su bardağı ılık su (200 ml)
- Yarım paket yaş maya
- Tuz
- 5 su bardağı un (200 ml)
İç Harcı İçin
- 750 gram dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 4 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- İsot
- Kırmızı toz biber
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Su, maya ve tuzu uygun bir kasede karıştırıyoruz.
- Maya eriyince unu ekleyip 5-6 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için tüm malzemeleri robotta çekip kıymayla karıştırıyoruz.
- Baharatları ekleyip buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz.
- Oklava veya merdane yardımıyla uzun bir şekilde büyütüp iç harcını koyuyoruz.
- Kenarlardan içe doğru kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
- 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağı sürüp servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn💖💖💖.
Bir Püf Nokta: Çıtır çıtır bir sonuç almak istiyorsanız hamurları ince açmanızda fayda var. 💖🤩.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder