17 Mayıs 2021 Pazartesi

Kuzu Uykuluklu Pide Tarifi

 

Kuzu Uykuluklu Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 g kuzu uykuluk
  • 50 g kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 50 g kereviz sapı
  • 50 g havuç
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tutam taze kekik
  • 10 g tuz
  • 5 g tane karabiber
  • 50 ml elma sirkesi
  • 50 g tereyağı
  • 5 g kuru kekik
  • 3 g kimyon
  • 3 g pul biber
  • 10 g taze soğan (Kıyılmış)

Hamuru için

  • 100 g un
  • 50 g tam buğday unu
  • 50 g ekşi maya hamuru
  • 2 g yaş maya
  • 20 ml zeytinyağı
  • 5 g tuz

Kuzu Uykuluklu Pide Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 1 saat süreyle dinlendirdikten sonra 200 g’lık bir beze haline getirin.
  • Kuzu uykulukları iyice yıkayarak tencereye alın. Soğan, bir miktar sarımsak, kereviz sapı, havuç ile taze baharatları ve sirkeyi ilave ettikten sonra üzerine su ekleyin.
  • Çok kısık ateşte, 25 dakika süreyle kaynatmadan haşlayın. Bir kepçe yardımıyla uykulukları bir kaba alın ve üzerine ağırlık koyarak soğumaya bırakın. Soğuyunca uykulukların dış zarlarını soyun.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve uykulukları ilave ederek soteleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve bir miktar taze soğan ilave ederek tatlandırın.
  • Bir kasede çok az taze kekik, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Hamuru açın ve hazırladığınız kekik ve sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
  • Pideniz pişince üzerine uykulukları ilave edin ve 1-2 dakika daha fırında bekletin.
  • Bol miktarda taze soğan ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder