Kuzu Uykuluklu Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 100 g kuzu uykuluk
- 50 g kuru soğan
- 1 diş sarımsak (Kıyılmış)
- 50 g kereviz sapı
- 50 g havuç
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tutam taze kekik
- 10 g tuz
- 5 g tane karabiber
- 50 ml elma sirkesi
- 50 g tereyağı
- 5 g kuru kekik
- 3 g kimyon
- 3 g pul biber
- 10 g taze soğan (Kıyılmış)
Hamuru için
- 100 g un
- 50 g tam buğday unu
- 50 g ekşi maya hamuru
- 2 g yaş maya
- 20 ml zeytinyağı
- 5 g tuz
Kuzu Uykuluklu Pide Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 1 saat süreyle dinlendirdikten sonra 200 g’lık bir beze haline getirin.
- Kuzu uykulukları iyice yıkayarak tencereye alın. Soğan, bir miktar sarımsak, kereviz sapı, havuç ile taze baharatları ve sirkeyi ilave ettikten sonra üzerine su ekleyin.
- Çok kısık ateşte, 25 dakika süreyle kaynatmadan haşlayın. Bir kepçe yardımıyla uykulukları bir kaba alın ve üzerine ağırlık koyarak soğumaya bırakın. Soğuyunca uykulukların dış zarlarını soyun.
- Bir tavada tereyağını eritin ve uykulukları ilave ederek soteleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve bir miktar taze soğan ilave ederek tatlandırın.
- Bir kasede çok az taze kekik, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Hamuru açın ve hazırladığınız kekik ve sarımsaklı zeytinyağını üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
- Pideniz pişince üzerine uykulukları ilave edin ve 1-2 dakika daha fırında bekletin.
- Bol miktarda taze soğan ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder