Makarna Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket rigatoni makarna
- 1 orta boy soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet biber kırmızı yeşil karışık
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel İçin
- 200 ml süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin
- Bolca kaşar peyniri rendesi
Makarna Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak makarnayı haşlıyoruz, haşlama suyuna bolca tuz ve bira yağ ekliyoruz.
- Tam pişirmeye yakın kapatıyoruz biraz diri olursa iyi olur.
- Kelepçeli kek kalıbına dik olarak diziyoruz.
- Kalıbın etrafını folyolarsanız yağ fırına akmaz ayrıca telin üzerine değil fırın tepsisine koyarsanızda işinizi sağlama almış olursunuz.
- İnce doğranmış soğan, kıyma ve biberi kavuruyoruz ardından domates sarımsak salçayı ekliyoruz.
- Son olarak baharatlarımızı ekleyip kapatıyoruz.
- Dizdiğimiz makarnaların üzerine kıymalı harcımızı kapatacak şekilde yayıyoruz.
- Un ve yağı kavurduktan sonra üzerine süt ekleyerek beşamel sosu hazırlıyoruz.
- Kalıbın üstüne döküp kaşar peynirini ilave ederek 180 derecede 15 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırınlıyoruz.
- Fırından çıkınca servise hazır. Çok lezzetli ve farklı bir tarif deneyenlere afiyet şifa olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder