İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün piliç
Pilav İçin
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su (Pirinci pişirmek için)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- İsteğe bağlı dolmalık fıstık
- İsteğe bağlı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber, kimyon
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı
- Tavuğu içli dışlı yıkayıp süzülmeye bırakın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun, pirinci ilave edin 2 dakika kavurun, baharatlı ve kuş üzümünü ilave edin karıştırın sıcak suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Pirinç dinlenirken tavuğun boğaz kısmını dikin ki doldurduğunuz pilav buradan dökülmesin, içli dışlı soslayın ve demlenen pilavı doldurup bu kısmı da dikin. Eğer pirinç fazla gelirse 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve pişirip servis esnasında kullanın.
- Yanmaz fırın poşetine koyup ağzını bağlayıp borcama yerleştirin ve poşeti birkaç yerden kürdan ile delin, 190 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
- Dilerseniz közlenmesi için etrafına patates, soğan, domates ve biber koyabilirsiniz ama domates ve biberi son yarım saat kala ekleyin ki yanmasın.
- Fırından çıkınca poşeti yırtıp tavuğu poşetten çıkarın. Kalan pirincide servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder