19 Mayıs 2021 Çarşamba

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi

 

İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün piliç

Pilav İçin

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su (Pirinci pişirmek için)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • İsteğe bağlı dolmalık fıstık
  • İsteğe bağlı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber, kimyon

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı

  • Tavuğu içli dışlı yıkayıp süzülmeye bırakın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun, pirinci ilave edin 2 dakika kavurun, baharatlı ve kuş üzümünü ilave edin karıştırın sıcak suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pirinç dinlenirken tavuğun boğaz kısmını dikin ki doldurduğunuz pilav buradan dökülmesin, içli dışlı soslayın ve demlenen pilavı doldurup bu kısmı da dikin. Eğer pirinç fazla gelirse 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve pişirip servis esnasında kullanın.
  • Yanmaz fırın poşetine koyup ağzını bağlayıp borcama yerleştirin ve poşeti birkaç yerden kürdan ile delin, 190 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
  • Dilerseniz közlenmesi için etrafına patates, soğan, domates ve biber koyabilirsiniz ama domates ve biberi son yarım saat kala ekleyin ki yanmasın.
  • Fırından çıkınca poşeti yırtıp tavuğu poşetten çıkarın. Kalan pirincide servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder