14 Mayıs 2021 Cuma

Midye Baklava Tarifi

 

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 su bardağı un kontrollü ekleyin

Arası için

  • 1 şu bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • 250 gram margarin veya tereyağ

Açmak için

  • 2 paket nişasta

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  • Sütü irmiği ve şekeri sos tavasında karıştırarak pişirin bi kenarda soğumaya bırakın.
  • Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bi hamur elde edelim.
  • Limon büyüklüğünde bezeler yapalım bezeleri nişastayla oklava kullanarak açabildiğimiz kadar açalım
  • Yufkayı oklavaya sarıp her iki ucundan elimizle büzdürelim yavaşça açıp büzgüleri ortada toplamaya çalışalım.
  • Çay kasığıyla küçük parçalar alalım irmikli karşımdan aralıklarla yufkamızın ortasına dizelim.
  • Tam üzerleri ne ceviz içi koyalım yanlardan kapatıp elimizle boşluklardan sıkıp belirginleştirelim bıçakla kesip elimizle her iki ucunu hafifçe sıkıp şekil verelim tepsiye dizelim.
  • Hamur bitene kadar devam edelim.
  • Tavada erittiğimiz tereyağını veya margarini üzerine kaşıkla gezdirip yağlayalım.
  • Önceden 180 derecede işittiğimiz fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 1 saate yakın şayet fırınınız ısısı hemen yakıyorsa ayarını düşürelim.
  • Fırından çıkarıp 3 4 dakika sonra sıcak şerbetini verelim.
  • Sıcak diyorum çünkü şerbetini kıvamı çok önemli kıvamı tutturmak için şerbeti kısık ateşte pişirelim.
  • Alttan alttan baloncuklar çıkana kadar küçük bir tabağa alıp alışkanlığını kontrol edin.
  • Şerbetin yapımı için 4 şu bardağı su ya 5 su bardağı şeker ve 1 dilim limon koyup kaynamaya bırakalım kısık bi şekilde koyu kıvam alana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder