Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 6 su bardağı un kontrollü ekleyin
Arası için
- 1 şu bardağı süt
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ceviz içi
Üzeri için
- 250 gram margarin veya tereyağ
Açmak için
- 2 paket nişasta
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Midye Baklava Tarifi Yapılışı
- Sütü irmiği ve şekeri sos tavasında karıştırarak pişirin bi kenarda soğumaya bırakın.
- Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bi hamur elde edelim.
- Limon büyüklüğünde bezeler yapalım bezeleri nişastayla oklava kullanarak açabildiğimiz kadar açalım
- Yufkayı oklavaya sarıp her iki ucundan elimizle büzdürelim yavaşça açıp büzgüleri ortada toplamaya çalışalım.
- Çay kasığıyla küçük parçalar alalım irmikli karşımdan aralıklarla yufkamızın ortasına dizelim.
- Tam üzerleri ne ceviz içi koyalım yanlardan kapatıp elimizle boşluklardan sıkıp belirginleştirelim bıçakla kesip elimizle her iki ucunu hafifçe sıkıp şekil verelim tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar devam edelim.
- Tavada erittiğimiz tereyağını veya margarini üzerine kaşıkla gezdirip yağlayalım.
- Önceden 180 derecede işittiğimiz fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 1 saate yakın şayet fırınınız ısısı hemen yakıyorsa ayarını düşürelim.
- Fırından çıkarıp 3 4 dakika sonra sıcak şerbetini verelim.
- Sıcak diyorum çünkü şerbetini kıvamı çok önemli kıvamı tutturmak için şerbeti kısık ateşte pişirelim.
- Alttan alttan baloncuklar çıkana kadar küçük bir tabağa alıp alışkanlığını kontrol edin.
- Şerbetin yapımı için 4 şu bardağı su ya 5 su bardağı şeker ve 1 dilim limon koyup kaynamaya bırakalım kısık bi şekilde koyu kıvam alana kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder