Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram taze kadayıf
- 100 gram tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 paket krema
Üzeri için;
- Çilek
Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Kadayıfı ince ince doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz tereyağ ekleyip ocakta orta ateşte rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ve ceviz içi ekleyip rengi kızara kadar kavuruyoruz.
- Muhallebisi için vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz .
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıp 10-15 dk soğumasını bekliyoruz.
- Daha sonra vanilya krema ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
- Kuplara sırayla kadayıf ve muhallebiyi sırasıyla bölüştürüp üzerini çilekle süsleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder