27 Mayıs 2021 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram taze kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 paket krema

Üzeri için;

  • Çilek

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfı ince ince doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz tereyağ ekleyip ocakta orta ateşte rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ve ceviz içi ekleyip rengi kızara kadar kavuruyoruz.
  • Muhallebisi için vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıp 10-15 dk soğumasını bekliyoruz.
  • Daha sonra vanilya krema ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
  • Kuplara sırayla kadayıf ve muhallebiyi sırasıyla bölüştürüp üzerini çilekle süsleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder