17 Mayıs 2021 Pazartesi

Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi

 

Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet olgunlaşmış yerli muz (Küçük)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Eritilmiş çikolata, fındık,bal, antep fıstığı

    Muzlu Hindistan Cevizli Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Muzlar çatalla iyice ezilir.
  • Hindistan cevizi eklenir, karıştırılır.
  • 1 su bardağı bana tam geldi. Eğer kıvamı şekil verilemeyecek gibi olursa daha fazla hindistan cevizi eklenir.
  • Elimle önce top yapıp daha sonra ortasına ufak bir çukur oluşturdum.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişti.
  • Soğuyunca eritilmiş çikolata ve bal ile süsledim. Tercih size kalmış ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder