Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt Keki İçin
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti yapın çünkü sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökeceğiz. Suyu ve şekeri kaynatın kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
- Ardından altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından diğer tüm malzemeleri koyup normal kek kıvamına gelene kadar çırpın.
- Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
- Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki kremşantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
- Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin.
- Bolca hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋 😘🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder