19 Mayıs 2021 Çarşamba

Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt Keki İçin

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Krema İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti yapın çünkü sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökeceğiz. Suyu ve şekeri kaynatın kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
  • Ardından altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından diğer tüm malzemeleri koyup normal kek kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
  • Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki kremşantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
  • Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin.
  • Bolca hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋 😘🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder