19 Mayıs 2021 Çarşamba

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi

 

Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy domates
  • 3 büyük boy kapya biber
  • 3 büyük boy yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

    Orjinal Kebapçı Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri yıkayıp süzdürerek robota alıp ince bir şekilde çekiyoruz.
  • Sulanacağı için kevgire alıp kaşık yardımıyla iyice bastırarak suyunun süzdüğünden emin oluyoruz.
  • Bir kaba süzülen malzemeyi alıp zeytinyağ hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ gezdirerek servis ediyoruz. 🥗🍅🍋🌶.
  • Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan şefinden alınmış orjinal kebapçı ezmemizi bu şekilde hazırlayıp kavanoza yerleştirerek dolapta muhafaza edebilirsiniz. 😍.

    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder