Orman Meyveli Vegan Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre bitkisel süt (hindistan cevizi, soya, yulaf, fındık ya da badem sütü)
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker ya da 1/2 su bardağı elma konsantresi
Üzeri için:
- 200gr frambuaz, yaban mersini, vişne ya da çilek
Orman Meyveli Vegan Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker, nişasta ve unu tencerede karıştırıyoruz (eğer elma konsantresi kullanıyorsanız, sütten sonra ekleyebilirsiniz).
- Daha sonra yavaş yavaş bitkisel sütü içerisine döküyoruz. Tencerede az ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayıp, kıvam aldığında servis edeceğimiz kuplara döküyoruz. Soğuyana kadar oda sıcaklığında ağzı açık bekletiyoruz.
- Soğuduğunda buzdolabına koyuyoruz. Kullanacağımız orman meyvesini rondodan geçirerek, şekersiz halde ocakta çektirerek pişiriyoruz.
- Sos kıvamına geldiğinde kupların üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder