Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5-3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Ceviz (Üzeri için)
- 2 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Un Helvası Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenir ve ocağın kısık ayarında sürekli karıştırılarak un istenilen kıvama kadar kavrulur .
- Şerbeti İçin: Bir kaba şeker ve su koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un kavrulduktan sonra azar azar şerbet eklenerek şerbet çekene kadar karıştırma işlemine devam edilir.
- (Un helvası kaşığa yapışmayana kadar karıştırmaya devam edilir.)
- Un helvası piştikten sonra küçük bezeler alınarak istenilen şekil verilir.
- Üzerine ceviz serperek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder