17 Mayıs 2021 Pazartesi

Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi

 

Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka (gönül ister ki, açma olsun ama hazır aldım)
  • İç malzemesi,
  • Yarım kg pazı
  • 1 adet orta soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane, karabiber, kekik ve pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 250 gram lor peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Üzeri için ;

  • Susam
  • Çörek otu

    Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç malzemeler, geniş bir tava yada tencerede kavrulur.
  • Soğumaya bırakılınca içine lor eklenir ve yufka işlemine başlanır.
  • Tam açılan yufka iyice soslanır ve ikiye katlanıp tekrar soslanır, görselde ki gibi iç malzeme konulur, sarılır ve önceden yağlanmış tepsiye konulur. Her yufka için aynı işlem yapılır.
  • 6 yufka bitince, kalan sos üzerine sürülür, sos kalmazsa 1 yada iki kaşık yoğurt ilave edilebilir.
  • Susam ve çörek otu ile süslenir, isteğe bağlı parça parça tereyağ kesilebilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve 20 dk sonra kesip servis edilebilir. Afiyet olsun.İç malzemeler isteğe göre değişebilir, bu tarifin tadı gerçekten çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder