Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka (gönül ister ki, açma olsun ama hazır aldım)
- İç malzemesi,
- Yarım kg pazı
- 1 adet orta soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane, karabiber, kekik ve pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 250 gram lor peyniri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Üzeri için ;
- Susam
- Çörek otu
Pancarlı Börek Tam Kıvamında Basit Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç malzemeler, geniş bir tava yada tencerede kavrulur.
- Soğumaya bırakılınca içine lor eklenir ve yufka işlemine başlanır.
- Tam açılan yufka iyice soslanır ve ikiye katlanıp tekrar soslanır, görselde ki gibi iç malzeme konulur, sarılır ve önceden yağlanmış tepsiye konulur. Her yufka için aynı işlem yapılır.
- 6 yufka bitince, kalan sos üzerine sürülür, sos kalmazsa 1 yada iki kaşık yoğurt ilave edilebilir.
- Susam ve çörek otu ile süslenir, isteğe bağlı parça parça tereyağ kesilebilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın ve 20 dk sonra kesip servis edilebilir. Afiyet olsun.İç malzemeler isteğe göre değişebilir, bu tarifin tadı gerçekten çok güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder