22 Mayıs 2021 Cumartesi

Parmak Yedirten Efsane Tavuklu Siron Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu sos için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı

  • Yufkamızdan bir tanesini alalım, tezgaha sererek rulo şeklinde, ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım. Hazırladığımız ruloyu 2 eşit parçaya keselim. Diğer yufkalarımızı da aynı  hazırlayalım.
  • Ardından yufkaları 2-3 parmak kalınlığında parçalara bölelim.
  • Yufkalarımızı uygun bir tepsi ya da fırın kabına güzel bir şekilde dizelim, önceden ısıtılmış 180°C fırında kızartalım.
  • Sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım, üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Karabiber ve tavuk suyunu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ben butları haşladığım suyu kullandım. Haşlayacağınız suya tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Fırından aldığımız yufkalarımızın üzerine tavuk suyunu, her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
  • Fırından aldığımız yufkaları uygun bir tabağa alalım, içerisine sarımsak eklediğimiz çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirelim. Yoğurdun tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Salçalı sosu da yoğurdun üzerine ekleyelim.
  • Haşlayıp didiklediğimiz tavuk butunu da ekleyelim ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek tavuklu sironumuzu servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder