Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram yağsız dana julyen et
- 3 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
Sosu için ;
- 2 yemek kaşığı barbekü sos veya domates rendesi
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı çemen tozu (varsa)
- 1 çay kaşığı toz hardal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tutam kekik
Eti kavurmak için ;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Püresi için ;
- 4 büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 1 kase kaşar rendesi
- Bir tutam karabiber
- Tuz
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi Yapılışı
- Kekik hariç sos malzemelerini karıştırıyoruz. Eti ekleyerek her tarafına gelecek şekilde karıştırıp üzerini streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
- Sıvı yağı tencereye alıp kızdırarak eti ekleyip mühürlüyoruz.
- Birkaç dakika et suyunu salıp çekene kadar çevirerek kavuruyoruz.
- Yarım su bardağı su ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. (ben bu işlemi düdüklü tencerede yaptım ancak normal tencerede daha uzun sürede yapabilirsiniz. Eğer etiniz pişmezse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. )
- Eti kalan suyuyla tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Julyen doğranmış biberleri, kekik ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika kavurup altını kapatıyoruz. 🍖.
- Patatesleri soyup haşlayarak ezip tavaya alıyoruz.
- Yağı ekleyip birkaç dakika kavurarak sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
- Sütü tamamen çektikten sonra rendelenmiş kaşar ve karabiberi ekliyoruz.
- Kaşar eridikten sonra servis tabağına alarak üzerine eti yerleştiriyoruz. 🍟.
- Pulbiberle tereyağını kızdırarak üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🍴Misafirlerinizede yapabileceğiniz şık sunumlu ve doyurucu bir ana yemek. 💕Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder