Patatesli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- Süzme yoğurt yerine normal yoğurtta kullanabilirsiniz
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 5 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patatesli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Patates ve havuçları temizleyip rendeliyoruz.
- Sıvıyağ ekleyerek orta ateşte kavuruyoruz.
- Tamamen pişince altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Üzerine yoğurt ve tuz ilave ederek katılıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Tereyağ eritip içerisine ceviz ve kırmızı toz biber ekleyip kavuruyoruz.
- Salatamızın üzerine döküyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder