20 Mayıs 2021 Perşembe

Patatesli Havuç Tarator Tarifi

 

Patatesli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurtta kullanabilirsiniz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 5 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Patatesli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Patates ve havuçları temizleyip rendeliyoruz.
  • Sıvıyağ ekleyerek orta ateşte kavuruyoruz.
  • Tamamen pişince altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzerine yoğurt ve tuz ilave ederek katılıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Tereyağ eritip içerisine ceviz ve kırmızı toz biber ekleyip kavuruyoruz.
  • Salatamızın üzerine döküyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder