Peynir Şelalesi Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet milföy yaprak
- 2 adet yufka
- 1 kase beyaz peynir
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Peynir Şelalesi Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı
- Yağlı kağıt üzerinde 4 yaprak milföyü yan yana üzerine dizip, birbirine yapıştırıp açıyoruz. Dikdörtgen borcamın tabanına yerleştiriyoruz.
- Üzerine yufkanın birini kenarları dışa sarkacak şekilde seriyoruz.
- Sosumuzdan döküp diğer yufkanın yarısını üzerine koyuyoruz.
- Ezdiğimiz peynirimizi serpiyoruz. Arzuya göre maydanoz da konulabilir.
- Ayırdığımız ikinci yufkanın yarısını da üzerine koyuyoruz.
- Yufkanın kenarlarını üzerine kapatıp sosluyoruz.
- Kalan diğer dört yaprak milföyü de yine yağlı kağıt üzerinde açıp üzerine kapak yapıp güzelce kenarlardan bastırıyoruz.
- 180 derecelik fırında alt üst olarak 50 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder