25 Mayıs 2021 Salı

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber, kekik, tuz

    Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Mantarları küçük küçük doğruyoruz.
  • Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.
  • Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.
  • İçerisine tavuk ve sıvı yağı ekleyip, 5 dakika daha kavuruyoruz.
  • Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan mantarlı tavuk sotenin içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve ince kıyılmış domatesleri ilave ediyoruz.
  • Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder