Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 adet büyük boy domates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber, pul biber, kekik, tuz
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Mantarları küçük küçük doğruyoruz.
- Tavuk etlerini yıkayarak aynı şekilde doğruyoruz.
- Mantarları tavaya alıp, yağsız olarak, kısık ateşte 5 dakika kavuruyoruz.
- İçerisine tavuk ve sıvı yağı ekleyip, 5 dakika daha kavuruyoruz.
- Sonra içerisine ince kıyılmış soğanı ve biberleri de ilave ediyoruz.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan mantarlı tavuk sotenin içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve ince kıyılmış domatesleri ilave ediyoruz.
- Karabiberi, pulbiberi, kekiği ve tuzu ilave ederek tavuk soteyi yavaş yavaş kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder