Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram erişte
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram dövülmüş ceviz içi
- 100 gram rendelenmiş beyaz peynir ya da kaşar peyniri(ben yöresel salamura peyniri kullandım)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı
- Erişteyi üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin.
- Eriştenizin sertliğine göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz. Ben sebzeli erişte kullandım.
- Eriştenizi tencere ile kapak arasına havlu peçete koyarak 10 dk. Demlendirin.
- Peyniri rendeleyin.
- Tereyağını tavada eritip dövülmüş cevizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Dinlenen erişteyi servis tabağına alıp üstüne önce rendelenmiş peyniri dökün.
- Tereyağında kavurduğunuz cevizli harcı da üstüne gezdirin.
Afiyetler olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder