19 Mayıs 2021 Çarşamba

Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi

 

Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram erişte
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram dövülmüş ceviz içi
  • 100 gram rendelenmiş beyaz peynir ya da kaşar peyniri(ben yöresel salamura peyniri kullandım)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Peynirli/Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı

  • Erişteyi üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin.
  • Eriştenizin sertliğine göre suyunu arttırıp azaltabilirsiniz. Ben sebzeli erişte kullandım.
  • Eriştenizi tencere ile kapak arasına havlu peçete koyarak 10 dk. Demlendirin.
  • Peyniri rendeleyin.
  • Tereyağını tavada eritip dövülmüş cevizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Dinlenen erişteyi servis tabağına alıp üstüne önce rendelenmiş peyniri dökün.
  • Tereyağında kavurduğunuz cevizli harcı da üstüne gezdirin.
  • Afiyetler olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder