Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt (2, 5 su bardağı)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 40 gram (Yarım paket sütlü çikolata, bitterde kullanabilirsiniz)
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı buzlu su
Supangle Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve buzlu su hariç bütün malzemeleri tencereye koyup önce karıştıralım.
- Daha sonra ocağa koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olunca ocağı kapatıp tereyağını ekleyelim ve 30 dk buzdolabında soğuması için bekletelim. 🍨
- Soğuyan supanglemize yarım su bardağı buzlu suyu ekleyip iyice pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kase veya kuplarımıza eşit bir şekilde koyalım, dilerseniz dolapta 1-2 saat bekletebilirsiniz, ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli olur 🤤 👍 🍨
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 🍨🍨afıyet olsunn 🍨🍨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder