19 Mayıs 2021 Çarşamba

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (2, 5 su bardağı)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 40 gram (Yarım paket sütlü çikolata, bitterde kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı buzlu su

    Supangle Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve buzlu su hariç bütün malzemeleri tencereye koyup önce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olunca ocağı kapatıp tereyağını ekleyelim ve 30 dk buzdolabında soğuması için bekletelim. 🍨
  • Soğuyan supanglemize yarım su bardağı buzlu suyu ekleyip iyice pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kase veya kuplarımıza eşit bir şekilde koyalım, dilerseniz dolapta 1-2 saat bekletebilirsiniz, ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli olur 🤤 👍 🍨
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 🍨🍨afıyet olsunn 🍨🍨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder