13 Mayıs 2021 Perşembe

Pirinçli Patates Çorbası Tarifi

 

Pirinçli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 ortaboy patates
  • 1 büyük kelle soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1’er çay kaşığı nane karabiber
  • Tuz
  • 6 su bardağı su varsa birazını etsuyu yada kemik suyu ekleyelim

    Pirinçli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri ve havucu küp küp doğrayalım.
  • Diğer tarafta tencereye yağları koyup soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Üzerine unu koyalım bir iki çevirip patates, sarımsak ve havuçları ekleyip 2 dakika kavuralım.
  • Üzerine kaynar suyunu ekleyelim kapağını biraz açık olacak şekilde kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Rondodan geçirip tekrar ocağa alıp 2 kaşık yıkadığımız pirinci ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp 1çaybardağı sütü ekleyip üzerine nane tuz karabiberini atıp karıştıralım koyu olursa biraz kaynarsu ekleyelim afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder