Tavuklu Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için ;
- 3 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 4-5 adet mantar
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
Tavuklu Krep Bohça Tarifi Yapılışı
- Krep hamuru için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
- Krep tavasını ısıtıp bir kepçe harcımızdan alıp döküyoruz.
- Dairesel hareketlerle düzeltip arkalı önlü 1 dk kadar pişiyoruz, kenarı alıyoruz.
- Tavukları küp küp doğruyoruz, yağımızı tencereye alıyoruz ısıtıyoruz, tavukları ilave edip karıştırıyoruz, biberleri, mantarları ve soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
- Salçasını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, baharatları ilave edip, beş dk kadar pişiyoruz altını kapatıyoruz.
- Kreplerin ortasına birer ikişer kaşık harcımızdan koyuyoruz.
- Bütün kenarlarını yukarda bir araya avucumuzla toplayıp uzun bir kürdan ya da çöp şiş yardımıyla sabitliyoruz küçük domateslerle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder