13 Mayıs 2021 Perşembe

Tavuklu Krep Bohça Tarifi

 

Tavuklu Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için ;

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Tavuklu Krep Bohça Tarifi Yapılışı

  • Krep hamuru için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  • Krep tavasını ısıtıp bir kepçe harcımızdan alıp döküyoruz.
  • Dairesel hareketlerle düzeltip arkalı önlü 1 dk kadar pişiyoruz, kenarı alıyoruz.
  • Tavukları küp küp doğruyoruz, yağımızı tencereye alıyoruz ısıtıyoruz, tavukları ilave edip karıştırıyoruz, biberleri, mantarları ve soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Salçasını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, baharatları ilave edip, beş dk kadar pişiyoruz altını kapatıyoruz.
  • Kreplerin ortasına birer ikişer kaşık harcımızdan koyuyoruz.
  • Bütün kenarlarını yukarda bir araya avucumuzla toplayıp uzun bir kürdan ya da çöp şiş yardımıyla sabitliyoruz küçük domateslerle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder