Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın süt
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet hazırlanır.
- Şeker ve su kaynadıktan sonra limon damlası eklenerek 10 dk daha kaynamaya devam eder. Ve ocaktan alınır.
- Şeker ve yumurta iyice çırpılır.
- Sonrasında süt, yağ ve irmik un eklenerek tekrar karıştırılır.
- Portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
- En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Tepsi yağlanarak harç dökülür.
- Fırında iyice piştikten sonra çıkararak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür.
- Dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üstüne istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım. Afiyet olsun 🌷.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder