23 Mayıs 2021 Pazar

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tavuk bulyon (isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Yapılışı

  • Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır,
  • Tereyağ eriyince salçalar koyulur, karıştırılır ve güzelce kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış pilavlık bulgur koyulur, karıştırılır.
  • Tuz ve tercihe göre bulyon eklenir. Eğer hazırda tavuk ya da et suyunuz varsa onunla da yapabilirsiniz, daha lezzetli olur benim yoktu bulyon eritip kullandım.
  • Sonra sıcak suyu eklenir ve pişirilir. (tavuk suyu varsa su miktarını ona göre ayarlayın)
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder