23 Mayıs 2021 Pazar

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kalçalı but
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre su
  • Defne yaprağı
  • 1 dolu çay bardağı tel şehriye
  • Yarım tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tereyağ

Terbiyesi İçin

  • 1 su bardağı yoğurt (200ml’lik )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 küçük boy limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı (Ben sevmediğim için koymadım)

    Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi Yapılışı

  • 3 adet kalçalı butları, defne yaprağını, tuzu ve 2 litre suyu tencereye alalım. Aralarda köpükleri mutlaka alın.
  • Butlar piştiğinde tavuk etini küçük küçük didikleyin (Ben tenceredeki suyu ayrı bir kaba alıp tencereyi yıkadım ve tekrar suyu tencereye aldım)
  • Terbiyesi için tüm malzemeleri birlikte çırpın ve tenceredeki sıcak sudan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyelim o sırada hep karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş tencereye ekleyince de karıştırın. Sonra tencereye şehriyeler ve didiklenmiş etler de eklenir.
  • Son olarak 10 dakika daha kaynatın ve piştikten sonra yağda acı pulbiber ve nane yakıp ekleyelim. Tarif hazırdır, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder