Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kalçalı but
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
- Defne yaprağı
- 1 dolu çay bardağı tel şehriye
- Yarım tatlı kaşığı acı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tereyağ
Terbiyesi İçin
- 1 su bardağı yoğurt (200ml’lik )
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 küçük boy limonun suyu
- 1 yumurta sarısı (Ben sevmediğim için koymadım)
Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lezzet Garantili Ve Tam Ölçüdür) Tarifi Yapılışı
- 3 adet kalçalı butları, defne yaprağını, tuzu ve 2 litre suyu tencereye alalım. Aralarda köpükleri mutlaka alın.
- Butlar piştiğinde tavuk etini küçük küçük didikleyin (Ben tenceredeki suyu ayrı bir kaba alıp tencereyi yıkadım ve tekrar suyu tencereye aldım)
- Terbiyesi için tüm malzemeleri birlikte çırpın ve tenceredeki sıcak sudan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyelim o sırada hep karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş tencereye ekleyince de karıştırın. Sonra tencereye şehriyeler ve didiklenmiş etler de eklenir.
- Son olarak 10 dakika daha kaynatın ve piştikten sonra yağda acı pulbiber ve nane yakıp ekleyelim. Tarif hazırdır, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder