Sebzeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 soğan
- 2 sivri biber
- 3-4 domates
- 3 patlıcan
- 1 büyük patates
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 soğan
- 2 sivri biber
- 3-4 domates
- 3 patlıcan
- 1 büyük patates
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
- Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri iri iri doğrayın.
- Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvıyağı ekleyip soğan ve biberleri etle birlikte kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ekleyip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
- Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
- Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri iri iri doğrayın.
- Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvıyağı ekleyip soğan ve biberleri etle birlikte kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ekleyip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder