15 Mayıs 2021 Cumartesi

Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi

 

Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek dilim limon

Hamuru için

  • 125 gram yumuşamış tereyağ veya margarin(tereyağ olursa daha lezzetli olur)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 veya 2, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)

Üzeri için

  • Kavrulmuş fındık

    Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı şekeri ve suyu tencere alıyoruz.
  • Beş dakika kaynadıktan sonra çeyrek dilim limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbet soğurken, hamuru hazırlıyoruz. Tereyağ ve pudra şekerini bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Sonra irmiği ekleyin karıştırın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • 2. Bardak unu da yavaş yavaş ekleyin hamur ele yapışmayacak kadar yumuşak olacak eğer elinize yapışıyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsimize şekil vererek diziyoruz.
  • Herbirinin üzerine bastırarak fındık yerleştiriyoruz.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti döküyoruz. Şekerpareler şerbeti çekince, soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder