Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek dilim limon
Hamuru için
- 125 gram yumuşamış tereyağ veya margarin(tereyağ olursa daha lezzetli olur)
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 veya 2, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
Üzeri için
- Kavrulmuş fındık
Tam Kıvamında Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Yapılışı şekeri ve suyu tencere alıyoruz.
- Beş dakika kaynadıktan sonra çeyrek dilim limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbet soğurken, hamuru hazırlıyoruz. Tereyağ ve pudra şekerini bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Sonra irmiği ekleyin karıştırın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- 2. Bardak unu da yavaş yavaş ekleyin hamur ele yapışmayacak kadar yumuşak olacak eğer elinize yapışıyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsimize şekil vererek diziyoruz.
- Herbirinin üzerine bastırarak fındık yerleştiriyoruz.
- 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti döküyoruz. Şekerpareler şerbeti çekince, soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder