22 Mayıs 2021 Cumartesi

Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi

 

Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya yer fıstığı

    Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencereye suyu şekeri ve sütü alıp şerbeti şeker eriyene kadar ısıtıp altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.
  • Bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip ocağın altını açın.
  • Tereyağ eriyince 1 su bardağı irmiği ekleyip irmiğin rengi iyice kahverengi olana kadar karıştırmayı bırakmadan kavurun.
  • Renginin güzel olması için iyi kavurmanız çok önemli.
  • Kavurulan irmiğe şerbeti dökün ve orta ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  • Helva suyunu çekince kapak kapatıp 15-20 dk helvayı dinlendirin.
  • Dinlenen helvayı istediğiniz gibi servis yapın. (eğer fıstık ekleyecekseniz tereyağı eridikten sonra önce fıstıkları ekleyip biraz kavurup irmiği ekleyin. ) Afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder