Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağının yarısı sıvı yağ
- Arzuya göre 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya yer fıstığı
Tam Ölçülü Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir tencereye suyu şekeri ve sütü alıp şerbeti şeker eriyene kadar ısıtıp altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.
- Bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip ocağın altını açın.
- Tereyağ eriyince 1 su bardağı irmiği ekleyip irmiğin rengi iyice kahverengi olana kadar karıştırmayı bırakmadan kavurun.
- Renginin güzel olması için iyi kavurmanız çok önemli.
- Kavurulan irmiğe şerbeti dökün ve orta ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
- Helva suyunu çekince kapak kapatıp 15-20 dk helvayı dinlendirin.
- Dinlenen helvayı istediğiniz gibi servis yapın. (eğer fıstık ekleyecekseniz tereyağı eridikten sonra önce fıstıkları ekleyip biraz kavurup irmiği ekleyin. ) Afiyet olsun🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder